Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.
Termékek Menü

A légutánpótlás fontosságáról

A légutánpótlás fontosságáról

Ha a konyhában vagy az adott térben az elszívó használata közben kialakul egy vákuum, az elszívás attól kezdve nem lesz hatékony, csökken a teljesítmény, erőlködik a motor.

 

A páraelszívó hatékony műkődésének egyik alapvető feltétele a megfelelő légutánpótlás. Ez megvalósulhat nyílászárókon keresztül illetve telepített légbeeresztő elemek segítségével. A páraelszívó és a légutánpótlásért felelős egység egymáshoz képest kialakított elhelyezkedését célszerű úgy megválasztani, hogy friss levegő és az elhasznált levegő mozgásának iránya azonos vagy közel azonos legyen. Ettől eltérő esetben a páradús (legtöbb esetben zsírszemcsékkel is "szennyezett") levegő nem tud maradéktalanul távozni konyhánkból. Ennek a közegnek egy része a páraelszívó mellett található felületeken (pl. konyhabútor) lerakódhat. A mellékelt ábra a páraelszívási hatékonyság szempontjából helyes légutánpótlás írányát mutatja. A légbeeresztő ne kerüljön közvetlenül a páraelszívó mellé.

légutánpótlás

Tartalomhoz tartozó címkék: Páraelszívás