Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.
Termékek Menü

Élvezze sebességet! Eddig soha nem látott főzési gyorsaság!

indukciós főzőlapNem csoda hát, hogy évről évre nő az indukciós főzőlapot választók száma. A gyártók olyan új modellsorozatokat kínál, amely meggyőzi a kételkedőket arról, hogy érdemes az indukciós technológiára váltani.

A főzőbemutatókon hallott rövid forrási idő kétségeket ébreszthet. Íme egy példa: egy adag tészta megfőzéséhez öt liter vizet kell felforralni. A valóság: az indukciós főzőlapok ezt a feladatot kétszer olyan gyorsan oldják meg, mint egy elektromos vagy egy gázüzemű készülék. A tészta tehát sokkal gyorsabban asztalra kerül, miközben az indukciós berendezés minimum 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint társai.Az indukciós technológia előnyei

A gázzal vagy elektromos árammal történő "hagyományos" főzéstől eltérően indukciós technológia alkalmazásakor a hő közvetlenül a főzőedény alján keletkezik. A készülékben levő elektromos tekercsek váltakozó elektromágneses mezőt hoznak létre. Amikor a fazekat vagy serpenyőt a főzőlapra helyezzük, az edény aljában elektromágneses örvényáram keletkezik, ami hőt gerjeszt. Ez a hő közvetlenül az ételnek adódik át. Ha az edényt levesszük a főzőlapról, az örvényáram és vele együtt a hő előállítása pillanatokon belül megszűnik.

Az indukció: "turbó főzés". A beállított teljesítmény azonnal rendelkezésre áll, mert a főzőedény alját nem kell először kívülről, vagy az üvegkermia felületen keresztül felmelegíteni. Ennek eredménye a rendkívül rövid forrási idő.

Az üvegkerámia felület nem forrósodik fel (csak az edény aljától melegszik át), így nem ég rá a szétcsapódó olaj és zsír a főzőlapra. Ez jelentősen megkönnyíti a berendezés tisztítását. A folyamat mellékhatása: a főzőlap nagyon gyorsan kihűl, így néhány perc múlva megérinthető a felület anélkül, hogy kezünket megégetnénk.

A pontos energiaközvetítés és -szabályozás pontos főzést tesz lehetővé. A hagyományos főzőlapoknál megismert, maradékhővel történő továbbfőzés itt nem lehetséges.

Az indukciós főzőlapoknál nincs lehetőség a főzőzóna méretének kézzel történő beállítására. Ez a technika ugyanis felismeri a felületre helyezett főzőedény aljának méretét. Az elektromos főzőlapok csúcsmodelljeinél található edényméret felismerés funkció tehát minden indukciós főzőlapnál része az alapfelszereltségnek.

Amit még érdemes tudni
Néhány gyártó a maximális Booster teljesítményt állítja a középpontba, mint az indukciós főzőlapok legfontosabb paraméterét. Ez az adat azonban nem túl sokat árul el a berendezés valódi teljesítményéről. Valójában a hatásfok a döntő. Az indukciós technológiára vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy a főzőlapnak a lehető legpontosabban fel kell ismernie az edény méretét, mert csak így alakul a felhasznált energia optimálisan és veszteség nélkül hővé.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzés