Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. Az adatvédelmi szabályzatunkban további információkat találsz a sütikről.
Termékek Menü

Hogyan válasszunk páraelszívót ?

Hogyan válasszunk páraelszívót ?

A leggyakoribb hiba, amit ha elkövet, soha nem fogja bekapcsolni az elszívót!

 

A páraelszívó kiválaszásánál is több szempontot kell figyelembe vennünk. Nagyon fontos "kikapcsolt állapotban" a design, de azért nem ez a legfontosabb ha szeretnénk használni is az elszívónkat. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy szív ez is meg az is, ami a gyártók légteljesítmény m3 háborúja erősít is a fogyasztókban.

A zajszintre már nagyon sokan odafigyelnek, de sajnos nem olyan tekintetben,ahogyan  szükséges lenne. Nem elégséges a gyári decibel paramétereket összehasonlítani, ez nem ad pontos információt még egy szakembernek sem, pláne aki járatlan ebben a kérdésben.Több minden együtt befolyásolja a hallható zajt, úgymint a kivezetés átméróje, a kivezető csö anyaga, formája,hossza, a kanyarok száma, az elszívó teljesítménye vagy éppen az elszívó típusa, márkája. Éppen ez utőbbinál kell gondosan eljárni, mert az előbb felsoroltakat ki lehet alakítani, de ha már megvásároltuk az elszívót, nincs mit tenni, azt a virágot kell szagolni, amit szakítottunk.Pontosabban azt a az elszívót kell hallgatnunk amit választottunk.

Na jó, de akkor hogyan vásszuk ki akkor az elszívónkat?

Ez valóban nehéz feladat, főleg az interneten,ahol nem lehet meghallgatni. E miatt olyan internet áruházban célszerű páraelszívót vásárolni, amelynek van offline üzlete és vannak  kiállítva elszívók, mégpedig több is. Vagy olyan helyről, ahol bútor beszerelés is történik, mint például egy konyhastúdióban. Itt a sok éves tapasztalatnak köszönhetően tudnak tanácsot adni a zajszintről. Tehát érdemes levélben vagy telefonon kikérni az üzlet véleményét, mielőtt mellényúlnánk. Ha ezt nem szeretnénk, vagy nincs rá idő, általános szabálynak tekinthető: a drágábbak csendesebbek, az olcsóbbak zajosabbak. Ez nem feltétlenül igaz az élet minden területére, hogy a drágább jobb, az olcsóbb pedig csakis rosszabb lehet, de a páraelszívókról elmodható.

Természetesen az azonos fazonokat kell összehasonlítani. Egy olcsóbb márkának is lehet döntött üveglapos elszívója, ami a formája miatt pl.60-80 ezer Ft. Ez azért nem számít már egy olcsónak, de mégis olcsó a hasonló formájú 200-300 ezres vagy még drágábbal összehasonlítva. Ez a szelektív hasonlítás a kürtős fali vagy a sziget elszívóknál szükséges, mert a kihúzható teleszkópos páraelszívóknál az ár elég pontosan behatárolja a csendességet is. Ezt az egészet még befolyásolja az elszívó légszállítási teljesítménye illetve a az üzletek egyedi árképzési struktúrája is. Tehát tényleg nem egyszerű a döntés. 

A világításra viszont már a vásárlók nagyon kevés százaléka fordít gondot, pedig ez is egy fontos tényező ma már. Az egyszerűbb páraelszívónál is inkább válassza a halogén világítást a hagyományos izzó helyett. A magasabb katagóiákban pedig már elérhetőek a LED világítások, és már a fényerejük is egészen elfogadható.

Tartalomhoz tartozó címkék: Páraelszívás